JÖNKÖPINGS LÄN | Återigen har Gnosjöborna visat att de är de mest generösa i länet. När årets Världens barn-kampanj summerats, så visar det sig att man i Gnosjö kommun har skänkt över 50 kronor per person och det är långt mer än hos tvåan Vetlanda kommun.

I Gnosjö kommun skänkte man i snitt 50,69 kronor per person. Mycket pengar som räckte till en tredjeplats i kommunkampen men ändå långt ifrån ettan Sorsele där man i snitt skänkte 117:26 kronor och tvåan Öckerö där man kom upp i 113:48 kronor per invånare.

Skillnaderna är stora även i Jönköpings län. Gnosjö i en klass för sig och därefter tvåan Vetlanda kommun med 15,51 kronor per invånare. Sist i tabellen hamnar Nässjö kommun där man i snitt skänkte 2,93 kronor per invånare.

Jönköpings 5,09 kronor räckte till en tredje plats i storstadskampen och länets snitt på 7,33 kronor/invånare, räckte faktiskt till en andraplats i länsligan.

(Art hämtad ur Finnveden.Nu)

Det är så glädjande att se hur engagerade våra insamlingsgeneraler är Mari, Natanael och Inge Ingemar samt Lions. Jag vill ge en stor eloge till dom och alla som gjort en fantastisk insats.